Πολιτική Απορρήτου

1. Εισαγωγή

Η ITF ΕΛΛΑΣ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εμπορική Φαρμακευτική Εταιρεία (εφεξής αναφερόμενη ως «ITF ΕΛΛΑΣ» ή «υπευθυνος επεξεργασίας » ή «η Εταιρεία»), που εδρεύει στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου (οδός Άρεως 103 και Αγίας Τριάδος 36) μέσω της ανάπτυξης της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου, είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία και την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων που συλλέγονται κατά την πλοήγηση και χρήση της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρίας (www.italfarmaco.gr ).

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών σας δεδομένων υπόκειται στους όρους της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου,  που βασίζεται  στα οριζόμενα από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου  σε εθνικό και κοινοτικό για την προστασία του ατόμου και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως εκάστοτε ισχύει.

Με την παροχή των προσωπικών σας πληροφοριών στην εταιρία ΙΤF ΕΛΛΑΣ δηλώνετε ότι αποδέχεστε την παρούσα Πολιτική και τις πρακτικές που περιγράφονται σε αυτή σχετικά με τη διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων.

 

2. Δήλωση για τον τρόπο συλλογής  των προσωπικών δεδομένων των πελατών

Η ITF ΕΛΛΑΣ συλλέγει τα προσωπικά σας δεδομένα μέσω της συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας με την εταιρία (διαθέσιμη στο δικτυακό τόπο) και μέσω της περιήγησή σας στον ιστοχώρο (cookies κλπ).

 

3. Πληροφορίες είδους προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται, πρέπει να ορίζονται  για καθορισμένους, ρητούς και νόμιμους σκοπούς και να περιορίζονται στο αναγκαίο για τους σκοπούς («ελαχιστοποιήση δεδομένων»). Ειδικότερα από τον  «υπεύθυνο επεξεργασίας» ενδέχεται να ζητηθούν και να επεξεργαστούν τα ακόλουθα προσωπικά σας δεδομένα:

  • Όνομα
  • Επώνυμο
  • Email
  • Δεδομένα που περιλαμβάνονται στο μήνυμα επικοινωνίας προς την εταιρία όπως τηλέφωνο, διεύθυνση κατοικίας (ασθενούς, πελάτη, επαγγελματία υγείας κλπ.), δεδομένα που συνδέονται με τη γνωστοποίηση ανεπιθύμητων ενεργειών και παρενέργειών και δεδομένα που επισυνάπτονται με το μήνυμα (π.χ βιογραφικά σημειώματα).
  • Δεδομένα περιήγησης:Κατά την επίσκεψή σας στο διαδικτυακό μας τόπο, ο web server μας καταγράφει αυτόματα στοιχεία σχετικά με την επίσκεψή σας (ενδεικτικά τη διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου-IPσας, τον τύπο προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε, τις σελίδες του ιστοχώρου που επισκέπτεστε, την ημερομηνία και τη διάρκεια της επίσκεψής σας, Πληροφορίες τοποθεσίας), ενώ ενδέχεται να τοποθετούνται cookiesστον υπολογιστή σας ή στην έξυπνη συσκευή κάθε φορά που μας επισκέπτεστε στο διαδίκτυο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies παρακαλώ συμβουλευτείτε την πολιτική χρήσης cookies.

Όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από τον «υπεύθυνο επεξεργασίαςς» πρέπει να είναι ακριβή, να επικαιροποιούνται και να χρησιμοποιούνται μόνο για το διάστημα που απαιτείται για τους σκοπούς επεξεργασίας.

Ο Ιστότοπος δεν προορίζεται για χρήση από άτομα ηλικίας κάτω των δεκαέξι (16) και δεν συλλέγει εν γνώσει μας Προσωπικά Δεδομένα από τέτοια άτομα.  Αν είστε κάτω από τη νόμιμη ηλικία χρήσης  του ιστοτόπου, χρειάζεστε την άδεια των γονέων σας ή του νόμιμου κηδεμόνα σας για να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο. Συμβουλευτείτε τον γονέα ή τον νόμιμο κηδεμόνα σας πριν τη χρήση του ιστοτόπου.

4. Αποδέκτες των προσωπικών δεδομένων και πρόσβαση

Κύριος αποδέκτης των προσωπικών σας δεδομένων είναι η εταιρία ITF ΕΛΛΑΣ και πρόσβαση σε αυτά έχουν  μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι των εμπλεκομένων τμημάτων  στα πλαίσια των καθηκόντων τους.

Η ITF ΕΛΛΑΣ μπορεί να διαβιβάσει κάποια προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτα μέρη όπως νομικά πρόσωπα, δημόσιες αρχές σύμφωνα πάντοτε με τους ισχύοντες νόμους, καθώς και σε συνεργάτες («Έκτελων την εργασία») που διατελούν κάποια εργασία και είναι παρόχοι στο πλαίσιο υποστήριξης της σελίδας μας, της φαρμακοεπαγρύπνησης, του marketing, της υποστηρικτικής αρχειοθέτησης και αποθήκευσης.

Η ITF μπορεί επίσης να αποκαλύψει προσωπικά δεδομένα στα πλαίσια της συμμόρφωσης με το νόμο, της επιβολής των δικαιωμάτων της εταιρίας και εφόσον έχει προηγηθεί η συγκατάθεσης σας μέσω της αποδοχής της Πολικής Απορρήτου.

 

5. Δήλωση για τον τρόπο χρήσης και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένων όπως έχουν κατά τα ανωτέρω συγκεντρωθεί, χρησιμοποιούνται:

- Για την επικοινωνία και εξυπηρέτηση των καταναλωτών / επισκεπτών

- Για την αποστολή διαχειριστικών πληροφοριών, όπως αλλαγές στους όρους, τις προϋποθέσεις και τις πολιτικές μας.

Η ΙTF ΕΛΛΑΣ μέσω της φόρμας επικοινωνίας είναι πιθανό να λάβει και πληροφορίες σχετικά με ανεπιθυμήτες ενέργειες και παρενέργειες κατά τη λήψη κάποιου προϊόντος. Η εταιρία στα πλαίσια καταγραφής της ανεπιθύμητης ενέργειας επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα όπως ορίζεται από την παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

 

6. Γιατί επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά  δεδομένα;

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας συλλέγονται και επεξεργάζονται για έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω λόγους:

Για λόγους προστασίας έννομων συμφερόντων: η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να πραγματοποιηθεί κατά την εκτέλεση μίας σύννομης δραστηριότητας  έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την συνέχεια της δραστηριότητας αυτής, αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει τα συμφέροντα σας.

Επειδή έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας: η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων θα γίνει μόνο με την άδεια σας, εάν συναινέσετε ρητώς προς αυτό.

 

7. Δήλωση χρόνου διατήρησης των προσωπικών δεδομένων

Η ITF ΕΛΛΑΣ  διατηρεί και θα επεξεργάζεται τα Προσωπικά σας Δεδομένα για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω μόνον για όσο διάστημα χρειάζεται για τον σκοπό για τον οποίο έχουν συλλεχθεί ή για όσο διάστημα απαιτείται βάσει σύμβασης ή βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

 

8. Δήλωση προστασίας και εγγύησης ασφάλειας προσωπικών δεδομένων

Τα προσωπικά σας δεδομένα που έχουν συλλεχθεί καταχωρούνται σε συστήματα, τα οποία παρέχουν επαρκή διασφάλιση και χρησιμοποιούνται από ειδικά εκπαιδευμένους και εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους (χρήστες), ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή προστασία των δεδομένων που καταγράφονται, στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον.

Η ασφάλεια και η προστασία όλων των δεδομένων ενισχύεται με τη χρήση και συνύπαρξη πρόσθετων προγραμμάτων ασφάλειας αυτών.

Περαιτέρω, εφαρμόζονται αυστηρά οργανωτικά μέτρα και διαδικασίες προστασίας των προσωπικών δεδομένων από ενδεχόμενη αλλοίωση, απώλεια, μη προβλεπόμενη ή παράνομη επεξεργασία, αφενός με την εγκατάσταση των διακομιστών-εξυπηρετητών (servers) σε χώρους κτιριακής εγκατάστασης όπου επιτρέπεται περιορισμένη και ελεγχόμενη πρόσβαση και αφετέρου με την χορήγηση περιορισμένων δικαιωμάτων των χρηστών, στο απολύτως ελάχιστα αναγκαίο επίπεδο πρόσβασης.

Τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα τηρούνται με ακρίβεια και όποτε χρειαστεί επικαιροποιούνται και χρησιμοποιούνται μόνο όσα δεδομένα χρειάζονται για την πραγματοποίηση του σκοπού για τον οποίο συλλέγονται και επεξεργάζονται.

 

9. Δήλωση άσκησης δικαιωμάτων των υποκειμένων

Η ισχύουσα περί Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων Νομοθεσία, προβλέπει και τα δικαιώματα των πελατών μας («υποκειμένων ») έναντι των προσωπικών δεδομένων τους. Τα δικαιώματα αυτά συμπεριλαμβάνουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήματος :

§ Πρόσβασης: προκειμένου να ενημερωθείτε για τους σκοπούς της επεξεργασίας και τις κατηγορίες των δεδομένων σας που επεξεργάζεται στο σύνολο η ITF ΕΛΛΑΣ.

§ Ενημέρωσης: των αποδεκτών στους οποίους κοινολογήθηκαν τα δεδομένα ή πρόκειται να κοινολογηθόυν, τους λόγους κοινοποίησης και εαν είναι δυνατόν το διάστημα αποθήκευσης τους και τα κριτήρια που θεσπίζουν το χρόνο αποθήκευσης αυτών.

§ Διόρθωσης και διαγραφής («δικαίωμα στη λήθη»): Ο υπεύθυνος επεξεργασίας μπορεί να διορθώσει και να διαγράψει τα  προσωπικά  δεδομένα όταν αυτά προκύπτουν ελλειπή ή ανακριβή ή εσφαλμένα.

§ Διαγραφής αυτών

§ Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας σε περίπτωση αμφισβήτησης της ακρίβειας των δεδομένων, σε περίπτωση που έχετε ασκήσει το δικαίωμα της εναντίωσης και η απόφαση εκκρεμεί και σε περίπτωση που τα δεδομένα σας δεν είναι πλέον απαραίτητα για τον αρχικό σκοπό αλλά για νομικούς λόγους δεν μπορούν ακόμη να διαγραφούν.

§ Δικαίωμα στη φορητότητα προκειμένου να παραλάβετε τα δεδομένα σας από την ITF ΕΛΛΑΣ και να τα διαβιβάσετε σε τρίτον

§ Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ανακαλώντας την συγκατάθεσή σας χωρίς η ανάκληση αυτή να επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας για το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε προ της ανάκλησης της συγκατάθεσης.

§ Δικαίωμα προσφυγής/καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

 

10. Τρόποι επικοινωνίας με την «ITF ΕΛΛΑΣ»

Οι ενδιαφερόμενοι, έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν μαζί μας αποστέλλοντας e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@italfarmaco.gr ή μέσω ταχυδρομείου στην διεύθυνση Άρεως 103 και Αγίας Τριάδος 36, Παλαιό Φάληρο, ΤΚ 17562, για την υποβολή οποιουδήποτε ερωτήματος που αφορά στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων τους.

Σε περίπτωση άσκησης ενός εκ των προαναφερόμενων δικαιωμάτων, η Εταιρεία θα λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίησή του εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από τη λήψη της σχετικής αίτησης, ενημερώνοντας γραπτώς για την ικανοποίησή του, ή τους λόγους που εμποδίζουν την άσκηση αυτού. Eάν εξαιτίας της πολυπλοκότητας ή του πλήθους των αιτημάτων, αυτό δεν είναι τεχνικά εφικτό, η προθεσμία επεκτείνεται για άλλους δύο μήνες κατόπιν ενημέρωσής σας.

 

11. Γενικές πληροφορίες

Η ITF ΕΛΛΑΣ διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σχετικό νομικό και κανονιστικό πλαίσιο. Κατά συνέπεια, οι παρόντες όροι προστασίας προσωπικών δεδομένων μπορεί να αναθεωρούνται οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς προειδοποίηση. Οι επισκέπτες/χρήστες του Δικτυακού τόπου παρακαλούνται να ελέγχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους εν λόγω όρους για τυχόν αλλαγές, καθώς η συνεχής χρήση του Δικτυακού τόπου συνεπάγεται ότι αποδέχονται όλες τις ενδεχόμενες τροποποιήσεις αυτών.

 

Πολιτική Xρήσης Cookies