ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΦΥΛΛΙΚΟ ΟΞΥ

Το φυλλικό οξύ ανευρίσκεται στα πλατύφυλλα πράσινα λαχανικά, στο συκώτι, στα αυγά, ενώ περιέχεται σε μικρές ποσότητες στα φρούτα (εκτός από τα πορτοκάλια), στo κρέας και στο γάλα. Το μαγείρεμα των τροφίμων καταστρέφει μέσα σε λίγα λεπτά όλη σχεδόν την ποσότητα φυλλικού οξέος (90%).

Το φυλλικό οξύ είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που ανήκει στην ομάδα βιταμινών B.

Το φυλλικό οξύ παίζει ένα βασικό ρόλο στο μεταβολισμό των αμινοξέων, στη σύνθεση πρωτεϊνών και νουκλεοτιδίων (κυρίως στην παραγωγή DNA και RNA) και στην επιδιόρθωση των χρωμοσωμάτων. Ως εκ τούτου, έχει ζωτική σημασία για τον φυσιολογικό πολλαπλασιασμό των κυττάρων και για την ανάπτυξη των ιστών.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες για την καθημερινή πρόσληψη φυλλικού οξέοw συνιστούν:

“Όλες οι γυναίκες αναπαραγωγικήςηλικίας που σκοπεύουν να τεκνοποιήσουν θα πρέπει να λάβουν συμπληρωματικά καθημερινά 400 μg φυλλικού οξέος τουλάχιστον 1 μήνα πριν τη σύλληψη και συνεχίζοντας για 3 μήνες μετά τη σύλληψη”

Φύλλο οδηγιών χρήσης

Ανατρέξτε στο φύλλο οδηγιών χρήσης του Inofert